Miten toimia

Voit valita Vuosiluokkien vierailuohjelmat -välilehdeltä tietylle ikäryhmälle sopivia oppimispaketteja. Oppimispaketteihin ja vierailukohteisiin on liitetty joku ikäkauteen sopiva, kiertotalouden edistämisen ja jätteen vähentämisen teema.

Oppimispaketeista löydät kuvauksen vierailukäynnin tai oppimistuokion kulusta sekä ehdotukset teemaan sopivista tehtävistä ja muista lisämateriaaleista, joita voidaan hyödyntää ennen tai jälkeen tai itse vierailukäynnin tai oppimistuokion aikana. Lisämateriaaleissa on esimerkiksi videopätkiä ja linkkejä keskeisimpiin lisätehtäviin.

Oppimispaketteja on monelle ikäryhmälle: varhaiskasvatukselle, esiopetukselle, peruskoululle, lukiolle ja ammattioppilaitoksille. Oppimispakettien ikäryhmät ovat viitteellisiä – ikäsuosituksia voi soveltaa vapaasti. Esimerkiksi peruskoulun 6. luokan ohjelmaa voi kokeilla 7. tai 4. luokalle, ryhmästä riippuen. Samoin 1.-2. luokille merkitty vierailukohde voi sopia vaikka eskareille.

Toimi näin

  1. Valitse haluamasi luokka-aste
  2. Siirryt kyseisen luokka-asteen oppimispakettiin
  3. Katso, sopiiko teema teille (ellei, kurkista nuoremmille tai vanhemmilla tarkoitettuja paketteja)
  4. Ota yhteyttä vierailukohteeseen ja sovi vierailusta
  5. Tutustu oppimispakettiin liittyviin tehtäviin ja lisämateriaaliin: milloin ja miten hyödynnät niitä?
  6. Nauttikaa vierailusta!

Anna palautetta

Voit lähettää vapaata palautetta ympäristöpolusta osoitteeseen heli.valimaa@pori.fi. Kaikki palaute ja ideat ovat tervetulleita ja auttavat kehittämään Ympäristöpolkua toimivammaksi!