4. luokka

Kulttuuripolku | 4. luokka | Porin kaupunginkirjasto – Satakunnan maakuntakirjasto ja Pori Sinfonietta

Porin kaupunginkirjasto
Neljäsluokkalaiset seikkailevat tiedon poluilla
Neljännellä luokalla syvennetään tiedonhakutaitoja Tiedonhakuseikkailun avulla. Seikkailu opettaa tiedon etsimistä kirjastossa ja verkkokirjastossa.

Kirjaston tietokoneisiin on päässyt iskemään viheliäinen virus, joka on sekoittanut kirjojen tiedot epäselväksi kirjainmössöksi. On palattava ajassa taaksepäin ja otettava käyttöön muinaiset koodinpurkajat, joiden avulla viruksen sotkemat tiedot voidaan selvittää. Vain nokkelat nelosluokkalaiset voivat auttaa!

Neljäsluokkalaisen tavoitteita kirjastopolulla

  • oppia etsimään ja löytämään tarvitsemaansa tietoa kirjastosta
  • tutustua erilaisiin merkkijärjestelmiin (salakielen taakse piilotetut koodit, kirjaston luokitusjärjestelmä)
  • tutustua kirjaston informaatioarkkitehtuuriin eli erilaisiin tiedon organisointitapoihin kirjastossa (aakkosten mukaan, genren mukaan, aiheen mukaan, aineistotyypin mukaan jne)
  • tutustua yksinkertaiseen tiedonhakuun verkkokirjastosta (asiasanat)

Tarkemmat tiedot kirjastopolun sisällöistä, vierailun varaamisesta ja muista käytännön seikoista löydät Kirjastopolulta.

Pori Sinfonietta
Tutustuminen orkesterin soittimiin | Orkesterin muusikot esittelevät soittimiaan ja niiden roolia orkesterissa harjoitusten yhteydessä ennakkoon sovittuna ajankohtana. Hyvissä ajoin ja erikseen sopien muusikot voivat tulla myös kouluun vierailemaan ja esittelemään soittimiaan.

Kenraaliharjoituksia voi tulla seuraamaan konserttipäivänä pääsääntöisesti kello 11-12.15. Koululaisryhmien ennakkoilmoittautumiset Pori Sinfoniettan toimistoon. Oppitunneilla voidaan etukäteen tutustua konsertissa esitettäviin teoksiin ja niiden taustoihin.