Porin taidemuseo

Porin taidemuseo, Eteläranta, Pori | museolehtori Ilona Juntura ilona.juntura@pori.fi, 044 701 1248 | www.poriartmuseum.fi YouTubessa Porin museot – koulujen ja päiväkotien aarreaitta

Porin taidemuseo on suljettu yleisöltä rakennuksen peruskorjauksen vuoksi loppuvuoteen 2024 asti. Vuoden 2023 koululaiskierrokset järjestetään Teemu Lehmusruusun Pelto-observatoriossa Kirjurinluodossa elokuussa ja Otos, jälki, henki -yhteisnäyttelyssä Satakunnan Museossa. Katseiden välissä virtuaalinäyttely tuo 50 taideteosta koettavaksi suoraan koululuokkiin. Poriginal galleria on avoinna taidemuseon remontin ajan normaalisti.

Lisätietoja ja varaukset: museolehtori Ilona Juntura: ilona.juntura@pori.fi / 044 701 1248

Pelto-observatorio

Teemu Lehmusruusun Pelto-observatorio on paikkasidonnainen installaatio, joka tutkii maaperän ilmiöitä suomalaisen pellon ekosysteemissä. Teoksessa keskeisessä roolissa on yhteistyö maaperätutkijoiden ja maanviljelijöiden kanssa. Ulkoasultaan perinteistä latoa mukaileva installaatio on esillä Kirjurinluodon Hanhipuistossa, ja koululaiskierrokset teokseen järjestetään elokuussa.

Kierroksella tutustutaan teokseen yhdessä taiteilijan kanssa ja tutkitaan näyttelyn teemoja erilaisilla toimintapisteillä. Kierros sopii esimerkiksi kuvataiteen, ympäristöopin, maantieteen ja biologian oppituntien sisällöksi. Kierroksilla on säävaraus.

Ajankohta: 15.–17.8. (taiteilija paikalla) ja 22.–24.8. ti–to klo 9 alkaen
Ikäryhmä: 1–6.lk, yläkoulu, 2. aste
Kesto: 60-75 min
Varaukset: ilona.juntura@pori.fi / 044 701 1248

Otos, jälki, henki -yhteisnäyttely

Porin taidemuseon ja Satakunnan Museon yhteisnäyttelyssä nykytaide kohtaa kulttuurihistoriallisen museon kokoelmaesineet. Näyttelyssä tutkitaan museon kokoelmien muodostumista, museoesineiden erilaisia merkityksiä sekä museoiden yhteiskunnallista merkitystä. Koululaiskierroksilla näyttelyyn tutustutaan toiminnallisesti, ja näyttelykierroksen jälkeen taidetyöpajassa pohditaan nykyhetken ja oman elämän ilmiöiden tallentamista. Näyttely on esillä Satakunnan Museossa, Hallituskatu 11.

Ajankohta: 10.8.2023–26.1.2024 ti–pe klo 9 alkaen
Ikäryhmä: 1-6.lk, yläkoulu, 2.aste
Kesto: 90 min

HUOM: Taidetestaajat vierailevat näyttelyssä 12.9.–17.10. tiistaisin ja keskiviikkoisin klo 9.30–13, jolloin emme ota vastaan muita ryhmiä.

Varhaiskasvatuksen TAIDEmatkat 5–6-vuotiaille ti–pe klo 9.30–10.30

Varaukset: ilona.juntura@pori.fi / 044 701 1248

Katseiden välissä -virtuaalinäyttely

Katseiden välissä -virtuaalinäyttely tuo 50 Porin kaupungin taidekokoelmaan kuuluvaa taideteosta koettavaksi suoraan koululuokkiin. Näyttely luo katsauksen kokoelman kotimaisten taiteilijoiden teoksiin 1800-luvun lopulta nykypäivään. Kaikki näyttelytekstit ja taiteilijaesittelyt ovat myös kuunneltavissa ja taideteoksiin voi tutustua kuvailutulkattuina. Virtuaalinäyttelyyn kuuluu kouluille ja varhaiskasvatukselle suunnatut opetusmateriaalit.

Poriginal galleria

Varhaiskasvatuksen ryhmät ja koululuokat voivat vierailla galleriassa taidemuseon remontin aikana itsenäisesti tai ohjatusti. Poriginal galleria sijaitsee taidemuseorakennuksen vieressä, osoitteessa Eteläranta 6. Vierailut Poriginal galleriassa ovat maksuttomia. Tarkista näyttelyvaihtojen aikataulu gallerian verkkosivuilta.

Tutustu Poriginalin näyttelyohjelmaan

Poriginal galleria