Porin taidemuseo

Porin taidemuseo, Eteläranta, Pori | museolehtori Ilona Juntura ilona.juntura@pori.fi, 044 701 1248 | www.poriartmuseum.fi YouTubessa Porin museot – koulujen ja päiväkotien aarreaitta

Porin taidemuseo on suljettu yleisöltä rakennuksen peruskorjauksen vuoksi 20232024. Taidemuseon koululaiskierrokset jalkautuvat keväällä 2023 Luontotalo Arkkiin ja Satakunnan Museoon sekä elokuussa 2023 Kirjurinluodon Pelto-observatorio-installaatioon. Taidemuseon vaihtuvien näyttelyiden tila, Poriginal galleria, on avoinna taidemuseon remontin ajan normaalisti.

/

Luova luonto -työpajat maaliskuussa

Luontotalo Arkin ja Porin taidemuseon yhteisissä Luova luonto -työpajoissa tutkitaan ympäristöä eri aistien avulla – minkälaisiin asioihin kiinnitämme huomiota ympäristössä kuunnellen, katsellen ja tunnustellen? Entä miten havainnot ympäristöstä siirtyvät paperille luokan yhteiseen teokseen? Työpajoissa valmistuvista teoksista kootaan näyttely Kaupunkiolohuoneeseen 12.–20.5.2023. Näyttelyn avajaisia vietetään pe 12.5. klo 12. Työpajaan osallistuvat oppilaat ja heidän huoltajansa antavat luvan teosten esittämiseen näyttelyssä sekä teosten dokumentointiin.  

Työpajat järjestetään Luontotalo Arkissa. Työpajan ohjaavat Ilona Juntura Porin taidemuseosta ja Martti Koski Luontotalo Arkista.

Ajankohta: maaliskuussa keskiviikkoisin 1.–29.3.2023 klo 9.30–11 & klo 11.30–13 

Kesto: 90 min 

Ikäryhmä: 3.–6.lk / 7.–9.lk / erityisluokat

Lisätietoja: museolehtori Ilona Juntura: ilona.juntura@pori.fi / 044 701 1248

/

Katseiden välissä -virtuaalinäyttely huhtikuussa

Katseiden välissä -virtuaalinäyttely tuo 50 Porin kaupungin taidekokoelmaan kuuluvaa taideteosta koettavaksi. Näyttely luo katsauksen kokoelman kotimaisten taiteilijoiden teoksiin 1800-luvun lopulta nykypäivään. Kaikki näyttelytekstit ja taiteilijaesittelyt ovat myös kuunneltavissa ja taideteoksiin voi tutustua kuvailutulkattuina. Virtuaalinäyttelyyn kuuluu kouluille suunnatut tehtäväpaketit. Näyttely julkaistaan Digimuseossa 31.3.2023.

/

Otos, jälki, henki -opastukset toukokuussa

Porin taidemuseon ja Satakunnan Museon yhteisnäyttelyssä kulttuurihistoriallisen museon kokoelmaesineet rinnastuvat nykytaiteen teoksiin täysin uudella tavalla. Näyttelyn nykytaiteilijat, Antti Oikarinen, Vappu Rossi, Azar Saiyar sekä Perttu Saksa, ovat valinneet museon tuhansien kokoelmaesineiden joukosta itseään kiinnostavia aiheita, teemoja tai esineitä taideteostensa lähtökohdiksi. Näyttelyssä pohditaan taideteosten ja museoesineiden olemusta sekä niiden suhdetta toisiinsa, sitä miten ja miksi museoiden kokoelmat karttuvat ja mitä museot oikeastaan ovat? Entä mitä taide on ja mitä se kertoo meille tästä hetkestä?

Koululaiskierrokset Otos, jälki, henki -näyttelyssä toukokuussa 2023. Näyttely on esillä Satakunnan Museossa.

/

Poriginal galleria

Poriginal galleria

Taidemuseon vaihtuvien näyttelyiden tila, Poriginal galleria, on avoinna taidemuseon remontin ajan normaalisti. Varhaiskasvatuksen ryhmät ja koululuokat voivat vieralla galleriassa taidemuseon remontin aikana itsenäisesti tai ohjatusti. Poriginal galleria sijaitsee taidemuseorakennuksen vieressä, osoitteessa Eteläranta 6. Vierailut Poriginal galleriassa ovat maksuttomia.

Tutustu näyttelyohjelmaan