Porin taidemuseo

Porin taidemuseo, Eteläranta, Pori | museolehtori Ilona Juntura ilona.juntura@pori.fi, 044 701 1248 | www.poriartmuseum.fi YouTubessa Porin museot – koulujen ja päiväkotien aarreaitta

Porin taidemuseo on suljettu yleisöltä rakennuksen peruskorjauksen vuoksi alkuvuoteen 2025 asti. Kierrokset taidemuseossa jatkuvat vuonna 2025. Peruskorjauksen aikana ryhmät voivat vierailla Poriginal galleriassa ja Katseiden välissä -virtuaalinäyttelyssä.

Kulttuuripolussa Porin taidemuseo on vierailukohteena esiopetukselle ja perusopetuksen 6. luokille.

Lisätietoja museolehtori Ilona Juntura: ilona.juntura@pori.fi / 044 701 1248

Katseiden välissä -virtuaalinäyttely

Katseiden välissä -virtuaalinäyttely tuo 50 Porin kaupungin taidekokoelmaan kuuluvaa taideteosta koettavaksi suoraan koululuokkiin. Näyttely luo katsauksen kokoelman kotimaisten taiteilijoiden teoksiin 1800-luvun lopulta nykypäivään. Kaikki näyttelytekstit ja taiteilijaesittelyt ovat myös kuunneltavissa ja taideteoksiin voi tutustua kuvailutulkattuina. Virtuaalinäyttelyyn kuuluu kouluille ja varhaiskasvatukselle suunnatut opetusmateriaalit.

Katseiden välissä -opetusmateriaali

Katseiden välissä -näyttelyn opetusmateriaalissa virtuaalinäyttelyn teemoja ja teoksia tutkitaan eri ikäryhmille suunnattujen tehtävien kautta. Alakouluille, yläkouluille, varhaiskasvatukselle ja erityisryhmille on omat tehtäväkokonaisuudet. Tutki – tee – opi!

Poriginal galleria

Varhaiskasvatuksen ryhmät ja koululuokat voivat vierailla galleriassa taidemuseon remontin aikana itsenäisesti tai ohjatusti. Poriginal galleria sijaitsee taidemuseorakennuksen vieressä, osoitteessa Eteläranta 6. Vierailut Poriginal galleriassa ovat maksuttomia. Tarkista näyttelyvaihtojen aikataulu gallerian verkkosivuilta.