Tiedonhaku: Porilaiset ja lähiseudun ruoka: tuottajat, myyjät ja ruokahävikki

Tuotetaanko Porin seudulla ruokaa? Jos tuotetaan, niin mitä? Mistä paikallista ruokaa voi ostaa? Mistä voi ostaa paikallista luomua? Miten tunnistaa paikallisen ruuan? Miksi kannattaa suosia paikallista ruokaa? Minne ruoka menee, kun sitä ei kaikkea myydä tai syödä?

Tehtävä: Tutustutaan paikallisiin ruuan tuottajiin, myyjiin ja ruokahävikkiin.

Alla on vinkkilista paikallisen ruuan tuottajista, myyjistä ja ruokahävikin hyötykäytöstä, joihin luokka tai ryhmä tutustuu tutkivan oppimisen avulla:

  • Tori
  • Kauppahalli
  • Ruokakauppa
  • REKO Pori
  • Paikalliset luomutilat
  • Elämän leipä
  • Elämän Eliksiiri
  • Ravinnepankki – ruokahävikin hyötykäyttö
  • Ravinnepankki – kompostointipuisto

Kukin ryhmä tuottaa lyhyen yhteenvedon omasta aiheestaan ja esittelee sen muulle luokalle.

Osa kohteissa soveltuu myös vierailukohteiksi, esimerkiksi Porin tori, Kauppahalli, lähiruokakauppa ja Kompostointipuisto.

Tarvitaan: Muistiinpanovälineet, päätelaitteita tiedonhakuun.