Porin kaupunginkirjasto

Porin kaupunginkirjasto koostuu pääkirjastosta, 9 lähikirjastosta ja kirjastoauto Ursulasta. Lähikirjastoja ovat Ahlaisten kirjasto, Itätuulen kirjasto Sampolassa, Lavian kirjasto, Nakkilan seutukirjasto, Noormarkun kirjasto, Pihlavan kirjasto, Pohjoisväylän kirjasto Pohjois-Porissa ja Reposaaren kirjasto. Kirjastoauto Ursula vierailee monien koulujen ja päiväkotien pysäkeillä. Koulut ja päiväkodit voivat käyttää kaikkien kirjastojen palveluita.

Alakoululaisten ja päiväkotien vierailut toteutetaan koulua lähimpänä olevassa kirjastossa. 7.- luokkalaisten vinkkauksia voidaan järjestää joko lähimmässä kirjastossa tai koululla, mikäli matka kirjastoon on pitkä. Lukion ja ammatillisten oppilaitosten vierailut hoitaa pääkirjasto.

Toteutamme ensisijaisesti Kulttuuripolussa mukana olevia kirjastovierailuja (1.-, 3.-, 5-, 7.- ja 2. aste). Otamme vastaan mahdollisuuksien mukaan myös muita ikäryhmiä. Saatavilla on esimerkiksi tiedonhaun opetusta, kirjavinkkausta, satutunteja ja työpajoja. Sisältöjä voidaan mukauttaa luokan tarpeiden mukaan ja kirjasto on käytettävissä kouluille myös ilman ohjattua opastusta. Kirjaston henkilökunnalla on hyvä käsitys siitä, millaista kirjallisuutta eri-ikäisille ja -tasoisille lukijoille voi suositella.

Lisäksi kirjasto järjestää erilaisia tapahtumia ja osallistuu valtakunnallisiin teematapahtumiin, kuten lukuviikkoon, mediataitoviikkoon ja peliviikkoon.

Kirjastojen yhteystiedot löytyvät kirjaston verkkosivuilta.