Pori Sinfonietta

toimistonhoitaja Anja Randén | 044 701 1102 | arja.randen(at)pori.fi | Yrjönkatu 15 A 5. krs. (Teljäntori), 28100 Pori. Pori Sinfoniettan toimisto on pääsääntöisesti auki arkisin klo 9–16. Ryhmien vierailuista tulee sopia erikseen. | www.pori.fi/sinfonietta

Porin kaupunginorkesteri, Pori Sinfonietta, tarjoaa Satakunnan ainoana ammattisinfoniaorkesterina monipuolisia kulttuurielämyksiä koko maakunnan oppilaille. Musiikilla ja esitettävillä teoksilla löytyy yhteyksiä eri taidemuotoihin ja oppiaineisiin. Orkesteri järjestää avoimet kenraaliharjoitukset lähes kaikista itse tuottamistaan konserteista. Iltakonsertteihin koululaisryhmät pääsevät opettajan johdolla ilmaiseksi ennakkoon sopien. Pori Sinfoniettan kausiohjelmissa on säännöllisesti myös koululais- ja lastenkonsertteja.

Neljäsluokkalaisille suunnattu sisältö
Tutustuminen orkesterin soittimiin: Orkesterin muusikot esittelevät soittimiaan ja niiden roolia orkesterissa harjoitusten yhteydessä ennakkoon sovittuna ajankohtana. Hyvissä ajoin ja erikseen sopien muusikot voivat tulla myös kouluun vierailemaan ja esittelemään soittimiaan.

Kahdeksasluokkalaisille suunnattu sisältö
Konsertin valmistaminen: Konsertti- ja harjoitusvierailuiden lisäksikoululaisryhmillä on mahdollisuus tutustua kaupunginorkesterin toimintaan kokonaisuudessaan eli siihen mitä kaikkea kuuluu orkesterin toimintaan ja konserttien tuottamiseen. Muusikoiden työn lisäksi esitellään orkesterin toimiston ja muun henkilökunnan ammatteja ja toimenkuvia. Sovitaan hyvissä ajoin etukäteen.

Avoimet kenraaliharjoitukset järjestetään pääsääntöisesti torstaisin kello 11 Promenadisalissa.

Toiveita ja vierailupyyntöjä voi esittää ottamalla yhteyttä orkesterin toimistoon.