Mikä on Kirjastopolku?

Kirjastopolku on Porin kaupunginkirjaston ohjaussuunnitelma ja palvelulupaus esiopetuksen ja koulujen ryhmille. Sen tavoitteena on moninaisten lukutaitojen ja tiedonhakutaitojen tukeminen.

Kirjasto on suunnitellut ohjatut tuokiot esikoululaisille sekä 1.-, 3.-, 4.- ja 7.-luokkalaisille. Sen lisäksi sivustolta löytyy verkkomateriaaleja, joita voi hyödyntää koulussa. Välivuosinakin luokat ovat tervetulleita vierailemaan kirjastossa. Kirjavinkkausta voivat varata myös muut kuin Kirjastopolussa suositellut vuosiluokat, mutta kirjasto sitoutuu ensisijaisesti vinkkaamaan kaikki 3.- ja 7.-luokkalaiset.

Kirjastopolku on suunniteltu osana Mediakasvatussuunnitelma Porin kirjastolle -hanketta. Porissa toimii myös kulttuuripalveluiden ja perusopetuksen yhdessä toteuttama kulttuuriopetussuunnitelma Kulttuuripolku. Kirjastopolku täydentää kulttuurikasvatussuunnitelmaa.

Kirjastopolun sivustoa kehitetään edelleen. Otamme mielellämme vastaan opettajien kommentteja ja huomioita sivustoon liittyen. Palautetta voi lähettää osoitteeseen aija.amee(at)pori.fi