Miljoona roskapussia -kampanja ja koulujen siivoustalkoot 2023

Jätehuoltoyhtiö Keräämö haastaa kaikki toiminta-alueensa asukkaat koko Suomen yhteisiin siivoustalkoisiin. Yle järjestää keväällä 2023 kaksi kuukautta kestävän Miljoona roskapussia -kampanjan, jonka tavoitteena on innostaa ihmisiä keräämään ympäristöstä miljoona pussillista roskaa. Siivotaan kotikulmat kuntoon!

Porin seudulla järjestetään siivoustalkoita.

Miljoona roskapussia -kampanja. Mistä on kyse?

Ylen järjestämä valtakunnallinen kampanja ”Miljoona roskapussia”, haluaa positiivisessa hengessä vähentää roskaamista sekä lisätä tietoisuutta roskaamisen vaikutuksista. Tavoitteena on vähentää välinpitämättömyyttä ympäristön roskaamista kohtaan ja havahduttaa ihmiset ymmärtämään ja näkemään roskien määrä. Ja samalla innostaa ihmisiä keräämään ympäristöstämme miljoona pussillista roskia.

Kampanja näkyy Ylen eri kanavilla ja ohjelmissa koko kampanjan ajan. Ylen verkkosivuilla on aukeamassa kampanjasivusto, mihin kukin roskia kerännyt henkilö voi käydä merkkaamassa keräämiensä roskapussien määrän. Verkkosivuille roskapussi merkataan sen paikkakunnan kohdalle, josta roskat on kerätty. Kerättyjen pussien määrä näkyy sivustolla reaaliaikaisesti.

Löydät Miljoona roskapussia kampanjasivuston täältä: yle.fi/miljoonaroskapussia 

Kampanjan kumppaneiksi on ilmoittautunut mukaan yli 110 kaupunkia ja kuntaa sekä useita järjestöjä. Lähdetään mukaan koko Suomen yhteisiin siivoustalkoisiin ja siivotaan kotikulmat kuntoon!

Koululaisten siivoustalkoot

Tarvikkeiden tilaus on päättynyt.

Viime vuonna (2022) Porin seudulla talkoisiin osallistui Porin seudun jäteneuvonnan haastamina yli 6 300 koululaista ja päiväkotilaista. Tänä vuonna jätehuoltoyhtiö Keräämö haastaa kaikki toiminta-alueensa kuntien 1–9 luokkalaiset sekä koulujen henkilökunnan järjestämään roskienkeräystempauksia lähiympäristöissään. Keräämö tarjoaa koulujen tempauksiin hanskat, roskapussit ja jätesäkit ja ne toimitetaan ilmoittautuneille kouluille viimeistään viikolla 17. Talkoot voi järjestää kevään aikana oman aikataulun mukaan. Tarvikkeiden tilaaminen tapahtuu 15.–29.3.

Myös koulujen toivotaan ottavan osaa Miljoona roskapussia -kampanjaan ja merkkaavan keräämänsä pussit Ylen verkkosivuille. Tehdäänkö tänä vuonna osallistujaennätys? Nyt kaikki joukolla mukaan tekemään hyvää.