Kuvataidehaaste yläkoululaisille

Hei yläkoululainen! Tiesitkö, että Toisen roska on toisen taide? Nyt voit heittäytyä mukaan kuvataidehaasteeseen, joka koskettaa meitä ihan kaikkia.

Taiteile yksin tai kerää oma porukkasi kasaan. Katso Toisen roska on toisen taide -kuvataidehaasteen video, niin tiedät mistä puhutaan 2024. Tiedossa myös makeita palkintoja…

Huom. Jos video ei näy tässä, voit katsoa sen suoraan linkistä: Toisen roska on toisen taide -kuvataidehaaste yläkoululaisille 2024 – YouTube

Osallistu Toisen roska on toisen taide -kuvataidehaasteeseen

  • Osallistumisaika yläkoululaisille 13.2.-13.5.2024
  • Haasteen säännöt ja palkinnot & tietolomake työn taakse
  • Kuvataidehaasteen teema saa jatkoa myös syksyllä Mahanpuruja muovista -kampanjassa, johon tehdään yläkoululaisten töiden perusteella uusi katutaideteos.

Haastamme Porin ja ympäryskuntien yläkoululaiset kuvataidehaasteeseen, jossa tehdään muotokuvia poikkeuksellisista malleista. Parrasvaloihin pääsevät nimittäin roskat! Teoksista kootaan taidenäyttely Porin pääkirjastolle 28.5.–15.6.2024. Raati palkitsee kaksi työtä lahjakorteilla.

Kuvataidehaasteen kohderyhmänä ovat yläkoululaiset Porissa, Ulvilassa, Nakkilassa, Harjavallassa, Kokemäellä, Merikarvialla, Pomarkussa ja Siikaisissa. Toisen roska on toisen taide -kuvataidehaasteen järjestävät Porin kaupunki, lastenkulttuurikeskus Kruunupää ja kunnallinen jätehuoltoyhtiö Keräämö.

Mahanpuruja muovista -kampanja

Toisen roska on toisen taide -teosten pohjalta suunnitellaan tarra syksyn 2024 Mahanpuruja muovista -kampanjaan. Se on Pidä saaristo Siistinä ry:n järjestämä vesistöjen roskaantumisen vastainen viestintäkampanja.​ Kesällä 2019 Pidä Saaristo Siistinä ry toteutti ensimmäisen kampanjan, jossa kaivonkansiin liimattiin kalatarra.​ Monikaan ei tiedä, että roskat, kuten karkkipaperit tai tupakantumpit, kulkeutuvat sadevesikaivon kautta huleveden mukana suoraan vesistöihin. Siten ne päätyvät kalojen tai lintujen mahanpuruiksi.

Lastenkulttuurikeskus Kruunupään, Porin kaupungin ja Keräämön logot.