Kuvataidehaaste yläkoululaisille

Hei yläkoululainen! Nyt voit heittäytyä mukaan kuvataidehaasteeseen, joka koskettaa meitä ihan kaikkia. Taiteile yksin tai kerää oma porukkasi kasaan. Katso Mahanpuruja muovista -video, niin tiedät mistä puhutaan kesällä 2022. Tiedossa myös makeita palkintoja…

Huom. Jos video ei näy tässä, voit katsoa sen suoraan Youtubesta: https://youtu.be/sTdBvfNVE2Q

Osallistu haasteeseen ja suunnittele katutaidetta

Haastamme Porin yläkoululaiset ideoimaan sadevesikaivon kannen ympärille/viereen sopivia kuvia. Kuvien tarkoitus on herättää ohikulkijat pohtimaan minne maahan joutuneet roskat päätyvät.​ Osallistuneiden töiden joukosta valitaan kaksi teosta, joiden pohjalta suunnitellaan isot, noin 1,3 x 2,5 m kokoiset, tarrat koristamaan kaupunkimme sadevesikaivojen ympäristöjä kymmenellä keskeisellä paikalla. Teoksista kootaan myös taidenäyttely Porin pääkirjastolle 31.5.-18.6.2022.

Mahanpuruja muovista -kampanja

Mahanpuruja muovista on Pidä saaristo Siistinä ry:n järjestämä vesistöjen roskaantumisen vastainen viestintäkampanja.​ Kesällä 2019 Pidä Saaristo Siistinä ry toteutti ensimmäisen kampanjan, jossa kaivonkansiin liimattiin kalatarra.​ Monikaan ei tiedä, että roskat, kuten karkkipaperit tai tupakantumpit, kulkeutuvat sadevesikaivon kautta huleveden mukana suoraan vesistöihin. Siten ne päätyvät kalojen tai lintujen mahanpuruiksi.