3. luokka

Kirjastopolku 3. luokka

Kirjastopolku | 3. luokka: kirjavinkkaus

Kolmannella luokalla painopiste on peruslukutaidon ja lukuinnostuksen ylläpidossa. Kirjavinkkari innostaa lukemisen pariin ja suosittelee lukemista. Tarkoitus on löytää jokaiselle lukijalle kiinnostava ja lukutaitoon nähden sopivan tasoinen kirja. Lukuinnostuksen kannalta on tärkeää, että lapsi saa valita kirjan itse. Jos kirjavinkkarin ehdotuksista ei löydy sopivaa kirjaa, vinkkari voi etsiä lisää vaihtoehtoja valikoimasta tuokion jälkeen.

Vinkkaus toteutetaan yleensä omassa lähikirjastossa. Vinkkauksen kesto on noin puoli tuntia, jonka jälkeen on aikaa kirjojen lainaamiseen. Ryhmäkoko on kirjastossa yksi koululuokka kerrallaan. Vinkkari voi sovittaessa tulla myös koululle esimerkiksi hankalien liikenneyhteyksien vuoksi. Tällöin koulu järjestää tarvittaessa vinkkarin kuljetuksen koululle. Jos vinkkari tulee kouluun, isompikin ryhmäkoko on mahdollinen. (Esim. kaikki kolmosluokat kerralla.)

HUOM! Kirjat lainataan vinkkauksen yhteydessä, joten kirjastokortit mukaan! Mikäli kaikilla oppilailla ei ole omaa kirjastokorttia, opettaja voi lainata kirjat luokan omalla kortilla.

Jälkitehtävä:

Vierailun teemoja voi syventää jälkikäteen koulussa tekemällä valituista kirjoista kirjatrailereita tai kirjoittamalla lukemisen jälkeen kirja-arvion Satakirjastojen lastensivuille.

Kolmasluokkalaisen tavoitteita kirjastopolulla:
• tutustua tarinoiden maailmaan kuunnellen ja kokien
• löytää luettavaa itseään kiinnostavasta aiheesta
• tutustua kirjavinkkaukseen lukukokemusten jakamisen tapana