Hae

Suodata sisältötyypin mukaan
Suodata julkaisuajan mukaan
Haku " " palautti 9 tulosta
31.8.2023 Intopolku

Mahanpuruja muovista -kampanja herättelee miettimään omaa roskakäytöstä

Alkusyksyn aikana kaupungin sadevesi- eli hulevesikaivojen lähistöjä värittävät Porin yläkoululaisten suunnittelemat katutaideteokset. Kyseessä on Pidä Saaristo Siistinä ry:n Mahanpuruja muovista – Magknip av plast -viestintäkampanja, jossa kaupunkien kaivonkansia koristellaan suurilla tarroilla. Roskaamisen vaikutuksesta vesieläimistöön muistuttava kampanja alkaa Porissa Itämeripäivänä 31. elokuuta.
27.5.2023 Intopolku

Kulttuuripolkua uudistetaan

Porin kulttuuriopetussuunnitelma eli Kulttuuripolku laajenee syksyllä 2023.
20.3.2023 Uutiset

Earth Hour -teemaviikolla luvassa oppimateriaalia ja ilmastolounas

Earth Houria vietetään taas lauantaina 25. maaliskuuta. Kouluissa Earth Houria voi pitää esillä koko viikon mittaisena teemaviikkona 20.–25. maaliskuuta. Kansainvälinen ympäristöjärjestö WWF tarjoaa paljon erilaista oppimateriaalia viikolle ja keskiviikkona 29. maaliskuuta nautitaan ilmastolounas.
11.11.2022 Yleinen

Teema 6: Kierrätys

11.11.2022 Yleinen

11.11.2022 Yleinen

Arkikielessä sanat halu ja tarve sekoittuvat herkästi ja ihminen saattaa mainita esimerkiksi tarvitsevansa uudet kengät haluamisen sijasta. Mitä eroa on halulla ja tarpeella? Mitä asioita oikeasti tarvitsemme ja mitä haluamme? Tehtävä: Tunnin alussa oppilaat kirjoittavat paperille viisi asiaa, jotka he haluaisivat saada seuraavan vuoden sisällä, vaihtavat paperin parinsa kanssa ja perustelevat kunkin asian tarpeellisuuden parilleen. Lopuksi oppilaat valitsevat viidestä asiasta tärkeimmän ja perustelevat päätöksensä. Kirjoita paperille viisi asiaa, jotka haluaisit saada seuraavan vuoden sisällä. Perustele parillesi jokainen listasi asia, miksi haluat tai tarvitset juuri sen? Pari voi kysyä tarkentavia kysymyksiä. Vaihtakaa vuoroja. Määritä sanat halu ja tarve parisi kanssa. Mitä eroa on halulla ja tarpeella? Pohtikaa mitkä omista listanne asioista on haluja ja mitkä tarpeita? Kumpia on enemmän? Kirjoita omalle paperille lisää asioita, kunnes sekä haluja että tarpeita on molempia viisi kappaletta. Pohtikaa parinne kanssa, mitä eroa haluamillanne ja tarvitsevillamme asioilla on? Päätä omasta listastasi kolme tärkeintä asiaa. Haluaisitko lisätä listaan jotain, mitä? Perustele valintasi parillesi. Kirjoita lyhyt pohdinta aiheesta ”Mitä eroa on halulla ja tarpeella?”. Tarvitaan: Muistiinpanovälineet.